KONYA / SELÇUKLU - Cahit Zarifoğlu İlkokulu

Şiir Dinletisi

Şiir duygudur. Şiir anlatmaktır. Şiiranlamak, hissetmektir. Şiir paylaşmaktır. Şiir sonsuzluğa giden bir yol, yolculuktur. Edebiyatın Türk dilinin incisi olan şiirle duygularımızı,düşüncelerimizi, düşlerden özlemlerden süzülmüş yaşantı birikimlerimizi " SELÇUKYA DOSTLARI" şairleri ve şaireleri ile Şiir dinletisi programımızda paylaştık. Programımıza okul müdürümüz Şükrü Gülmez' in selamlama konuşmasının ardından SELÇUKYA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ Başkanı Araştırmacı Yazar Fatma Şeref Polat'ın açış konuşmasının ardından devam eden programımıza Şair; Kazım ÖZTÜRK " Zarifoğlu" isimli şiiri ile okulumuzun adını aldığı CAHİT ZARİFOĞLU şairimize ithafen şiirini okudu. Programımıza varlıklarıyla, şiir ve yorumlarıyla değer katan şairlerimiz; Hasan UKDEM' den " Kelebeğin Kanadı", Ahmet İNCİ' den " Öğretmen" şiirleri, şairelerimiz; Sevil KÖSE' den " Cahit Zarifoğlu'nun Hayatı-Edebi Şahsiyeti' ni anlatan konuşması, şaire Nesrin Erkan SABUNCU' dan " Çocuklarım Benim" şiiri, şaire Özlem MARİA' dan " Annem Beni Üzüyor", şaire Leyla ÇEŞMECİ'den " Ne Güzelsin Sen Türkiye'm" adlı şiirlerini zevkle dinledik. Şair Tayyip SAĞ  ve şaire Şengül SAĞ da şiirlerini yorumladılar.. 3/H sınıfı öğrencilerimden Erva YİĞİT programımızı sunarken  şairimiz Ali Ulvi ÜLKER'den " Adım Mehmet Soyadım Şehit", şair Cengiz ÇELİK' ten " Şehr-i Konya Diyarında " adlı şiirlerini  okudu. 3/H sınıfı öğrencilerim; Aybike Şevval ÇOĞAY şaiir Ahmet ÜRESİN ' den " paylaşmak " şiirini, Sema Berra CERAN şair İsmihan ERDOĞMUŞ' dan " Kurtuluş Destanı" şiirini, Zeynep Hüma DUMAN şair Hasan Fehmi KARACA' dan " Çağırıyor Mevlana" şiirini okudu. Programı organize eden öğretmen Mediha ERTÜRK; Cahit ZARİFOĞLU şairimizin " Böyle Ol Böyle Söyle" ve kendi yazdığı " Unuttuk" adlı şiirlerini yorumladı. Çocuklarımızın algı dünyasına renk getirmesi ve onların hayal gücünü gelistirmesi bakımından etkili olduğunu düşündüğüm   şiir dinletisi programından öğrencilerin şiir dinlemekten, okumaktan,ezberlemekten zevk aldıklarını gördüm. Çocuklarımızın sesi kullanmayı, sese vurgu vermeyi, akıcılığı ve sözlü ifade gücünü geliştirdiği, estetik zevk uyandırdığı edebi gücün incisi şiir dinletisi programlarımızı okulumuz bünyesinde devam ettireceğiz. Bu anlamda okulumuza ve öğrencilerimize değer katan şaiir ve şairelerimize, bu imkanı sağlayan okul müdürümüz Şükrü GÜLMEZ' e teşekkür ederim... Mediha ERTÜRK/ Cahit ZARİFOĞLU İLKOKULU Sınıf Öğretmeni.

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 13:41 - Görüntülenme: 322