KONYA / SELÇUKLU - Cahit Zarifoğlu İlkokulu

Şbt

Okulumuz 2-D , 2-F ve 2-G  sınıfları, dil ve kültür zenginliğimizi vurgulamak amacıyla "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda, öğrencilerimizin dilimizi daha iyi anlamalarını ve kullanmalarını teşvik etmek için "Deyimler ve Atasözleri Sergisi" düzenlediler.

Sergi, öğrencilerin dilimizin köklü ve renkli ifadeleriyle tanışmalarına olanak sağladı. Etkinlik boyunca, öğrencilerin dilimizdeki deyimlerin ve atasözlerinin anlamlarını, kökenlerini ve kullanım alanlarını keşfetmelerine fırsat tanındı. Sergide, öğrencilerin hazırladığı görsel materyaller ve bilgilendirici afişler yer aldı.

Okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri, sergi boyunca ziyaretçilere dilimizin zenginliğini ve derinliğini göstermek için örnekler sundular. Ayrıca, öğrencilerin deyim ve atasözlerini günlük hayatta nasıl kullanabileceklerine dair ipuçları paylaşıldı.

Şbt

Yazıyor...Yazıyor...Cahit Zarifoğlu İlkokulu 2-B Sınıfı Yayın Organı "42 Çocuk Gazetesi'nin " Yayın hayatına başladığını yazıyor.

"Dürüst, ilkeli ,tarafsız gazetecilik , 42 Çocuk Gazetesi"

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönemi sona erdi.

Tatilin başlaması öğrencilerin dinlenmeleri ve enerji toplamaları için harika bir fırsattır. İyi bir dinlenme süreci, öğrencilerin motivasyonlarını arttıracak ve yeni döneme daha hazır bir şekilde başlamalarına yardımcı olacaktır.

Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  iyi bir tatil dönemi geçirmelerini dileriz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. döneminin son haftasında gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler öğrencilerimiz açısından çok keyifliydi .  Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin katılımıyla düzenlenen bu etkinlikler, okul ortamını daha eğlenceli ve renkli hale getirmiştir. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine, farklı alanlarda yeteneklerini keşfetmelerine ve birbirleriyle etkileşimde bulunmalarına olanak tanıyacaktır.

Ock

Okulumuzda bu eğitimin uygulanması, öğrencilere, öğretmenlere ve diğer okul personeline çevre sorumluluğu konusunda bilgi verecek ve uygulamada daha sürdürülebilir bir yaklaşım benimsemelerini teşvik edecektir.

Sıfır atık konsepti, atıkların doğaya ve çevreye olan etkilerini azaltma amacıyla dünya genelinde benimsenmeye başlanan bir yöntemdir. Bu tür eğitimlerle, öğrenciler ve yetişkinler çevre bilinci kazanarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunabilirler. Eğitimin ardından, öğrencilerin bu bilgileri günlük yaşamlarında uygulamaya geçmeleri ve çevre dostu alışkanlıklar geliştirmeleri beklenmektedir.

Ock

Okulumuz 1-D sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ramazan YILDIZ rehberliğinde okuma yazmaya  geçtikten sonra ilk mektuplarını akrabalarına , sevdiklerine  ve ilimizdeki yetkili makamlara gönderdiler. İl AFAD kurumu müdürümüz Sayın Yıldız TOSUN hanımefendi öğrencimiz Zeynep Hifa KARACA `yı  ailesini ve öğretmenini makamında misafir etti. Mektuptan dolayı çok teşekkür ederek , mutlu olduğunu söyledi. Kurumumuz adına İl AFAD müdürümüz Sayın Yıldız TOSUN hanımefendiye çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda düzenlenen Kızılay yararına  Kan Bağışı Kampanyasına destek veren tüm velilerimize, öğretmenlerimize ve ziyaretleri ile bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzun   2-İ sınıf öğretmeni Azize MAVİŞ  tarafından  uluslararası  etwinning Abide/Monument  projesini  okulumuzda uygulamaya başlanmıştır. Projenin  amacı:

·         Öğrencilerin , farklı görsel sanat teknikleri kullanarak   yaratıcılıklarını  geliştirmek,

·         Ulusal ve evrensel sanat bilinci geliştirmek,

·         Yeteneklerinin keşfedilmesini sağlamak,

·         Sorumluluk alma bilinci geliştirmek,

·         Türkçeyi doğru  ve etkili kullanmak,

·         Öğrencilerin web araçlarını kullanmasını sağlamaktır.

Ara

2-D sınıfı öğrencileri Sille Tabiat Okulu'nda boyadıkları kozalakları okul panosunda sergilediler.

Kas

Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. (M.Kemal Atatürk) Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde onun yaktığı meşaleyi elden ele nesilden nesile onurla taşıyan ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyan nesiller yetiştiren fedakar öğretmenlerimizi bir gün değil her gün kıymetlerinin bilinmesi temennnisiyle öğretmenler gününü kutluyoruz.

Kas

Kızılay Haftası çerçevesinde , Cahit Zarifoğlu İlkokulu 1-D , 1-I ve 1-K sınıfları öğrencileri Filistin’li kardeşlerine yardım amaçlı Kızılay kumbarası yaptılar. Farkındalık oluşturmak için çevresindeki yardımseverlerden kumbaralarına yardım topladılar .Kumbaralarını Kızılay’a bağışladılar. Öğrencilerimize öncülük eden öğretmenlerimize , destek olan ailelerine ve yardımseverlere çok teşekkür ederiz.

Ekm

Cahit Zarifoğlu İlkokulu ailesi olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla okulumuzda kutladık.  Bu güzel program için sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize  teşekkür ederiz.

Ekm

Ana Okulu öğretmenlerimizin Cumhuriyet'imizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında hazırladıkları Bayrak Sergisi.

Ekm

1. Sınıf öğrencilerimiz hayvan kostümleri  giyerek hayvanları koruma günü etkinliği yaptılar.

Ekm

Okulumuz rehber öğretmenleri velilerimize Akran Zorbalığı ile ilgili seminer verdiler.